7 דרכים קלילות לקשט קוקטייל

קוקטיילים מקושטים

קוקטייל הוא תוספת מוצלחת מאוד לכל ארוחה. קוקטיילים משדרגים מאוד אירועים, וגם כשאתם מארחים חברים או קרובי משפחה תוכלו לפנק אותם עם קוקטיילים מושקעים. רוצים להרשים אותם עוד יותר? הנה 7 רעיונות לקשט את הקוקטייל כך שהוא ייראה אסתטי במיוחד - ואתם תיראו כמו ברמנים מקצוענים.

1. קוביות קרח ובתוכן צמח או קליפה של פרי

יש הרבה מאוד קוקטיילים שמוגשים עם קרח. במיוחד מומלץ לצנן את הקוקטיילים הקיציים, ועוד אימפקט של קוביות הקרח הוא תחושה קלילה יותר אחרי השתייה של המשקה האלכוהולי. ניתן לנצל את קוביית הקרח גם כאלמנט קישוטי. השיטה: מכניסים לתבנית הקרח עם המים גם צמחים כגון מנטה או בזיליקום, או קליפות של פירות הדר כמו תפוז או לימון. המים קופאים כשהתוספת המעניינת בתוכם, ואתם מרוויחים קוקטייל מרשים. חשוב לבחור צמח או קליפת פרי שמתאימים למרכיבי המשקה.


2. קוביות קרח בטעמים

עוד דרך לשדרג משקה אלכוהולי בעזרת הקרח היא עם קוביות קרח בטעמים. גם כאן היישום פשוט, אבל מחייב היערכות מראש: במקום למזוג מים לתבנית קוביות הקרח, ממלאים אותה במיץ. האופציות המתאימות ביותר הן מיצי פירות, אבל גם משקאות מוגזים יכולים להתאים. הרווח בכל מקרה כפול: קודם כל קוביית קרח שאינה שקופה אלא בצבע ייחודי, ושנית, תוספת לטעם. הקישוט הזה מתאים במיוחד לקוקטיילים על בסיס וודקה בטעמים. בגלל שהקוביה משפיעה על הטעם אחרי שהיא נמסה, חשוב לבחור נכון את המשקה שממנו מייצרים את הקרח.

יינות מבעבעים באנר

3. מלח סביב שפת הכוס

אחד הקישוטים הקלאסיים הוא פירורי מלח גסים על שפת הכוס. גם כאן, מעבר לקישוט היפה, כל מי שלוגם מהקוקטייל מקבל לפה גם פירורי מלח וזוכה בטעם ייחודי למשקה. מומלץ להשתמש במלח גס, ולגרוס אותו באמצעות מכתש ועלי או מעבד מזון, כשמוסיפים גם מעט עשבי תיבול להעשרת הטעם.


4. מקל קינמון

הקישוט המושלם למשקאות אלכוהוליים חמים. לתבלין ההודי יש איכויות חמות לכשעצמו, וביחד עם הקוקטייל נוצר שילוב מנצח. אם תרצו ממש להשקיע, תוכלו לקחת שקיק קטן, למלא אותו בתבלינים שישתלבו עם הקינמון ועם האלכוהול, ולקשור אותו בחוט למקל הקינמון.

קוקטייל מקושט עם פירות

5. קליפות של פירות

הדרים הם גם פירות בעלי טעם בולט וריח דומיננטי, גם מרכיב מרכזי בלא מעט קוקטיילים - וגם דרך מצוינת לקשט את הכוס שבה יוגש המשקה שהכנתם. ליתר דיוק, נשתמש בקליפה של פרי ההדר המתאים (לימון, אשכולית, תפוז, פומלה והאפשרויות עוד רבות ומגוונות). הטכניקה: מקלפים את הפרי, חותכים את הקליפה לצורה אסתטית יפה (למשל מעין סהר) ומייצרים במרכז חור קטן. משחילים את הקליפה על שיפוד דק ואת השיפוד מניחים על שפת הכוס, כך שהקליפה צפה על גבי המשקה.


6. מקלון מצופה בפירות או בצמחים אכילים

שיפוד יכול להוות בסיס לקישוט הקוקטייל גם בדרך מעט שונה - כשמצפים אותו עם למשל רצועות של מלפפון (או ירק אחר), פיסות פרי כמו פטל או אוכמניות, ואפילו עשבי תיבול דוגמת טימין או רוזמרין. כדי לייצר צורה יפה מהירק או הפרי, מומלץ להשתמש במנדולינה, ובכל מקרה תקבלו גם תוספת צבע וגם נשנוש חביב עם הקוקטייל.


7. פרי ספוג בליקר

פרי ספוג באלכוהול מקפיץ כל קוקטייל שיש לו טעם פירותי מלכתחילה. כדי לייצר את הקישוט המוצלח הזה כדאי להצטייד בליקר, ולכן השלב הראשון הוא הגעה אל חנות משקאות חריפים (פיזית או אונליין, לבחירתכם) והצטיידות בליקר מתאים (הזדמנות טובה לרענן את מלאי האלכוהול בבית באופן כללי). הפירות המתאימים הם דובדבנים, אפרסקים, נקטרינות, משמשים וכל פרי אחר עם יכולת ספיגה טובה.


השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי