5 קוקטיילים קלאסיים שיפילו את האורחים שלכם
כמה מהדברים המאתגרים ביותר בלהיות ברמן חובבן או מנוסה הם לזכור את המרכיבים בקוקטיילים ולבחור את כוסות הקוקטייל הטובות ביותר להגיש בהן משקאות. כל משקה מיוצר באופן שונה ומוגש בסוג מסוים של כלי זכוכית, כך שהאורחים שלכם יוכלו ליהנות כראוי מטעמי המשקאות שלהם. יצרנו מדריך אינפורמטיבי זה כדי לספק עובדות מעניינות על 5 קוקטיילים קלאסיים הפופולריים ביותר וכיצד להכין כל משקה.
קוקטייל אולד פאשן Old fashioned
קוקטייל Old fashioned הומצא על ידי ג'יימס א. פפר בשנת 1880. הוא היה ברמן בלואיוויל, קנטאקי ולקח את המתכון שלו לניו יורק, שם החל המשקה לצבור פופולריות. כיום, האולד פאשן הוא אחד הקוקטיילים הפופולריים ביותר בארצות הברית ולואיוויל הכריזה על המשקה כקוקטייל הרשמי שלה. במהלך השבועיים הראשונים של יוני, העיר חוגגת "שבועיים מיושנים", כאשר מספר ברים מארחים אירועי קוקטייל ומציעים מבצעי שתייה ייחודיים.
איך מכינים קוקטייל אולד פאשן?
45 מ"ל ויסקי בורבון או שיפון
2 נגיעות של אנגוסטורה ביטר
1 קוביית סוכר
קוביות קרח
מעט מים
פלח תפוז
מניחים קוביית סוכר אחת בכוס המיועדת לקוקטייל. קורטוב של אנגוסטורה ביטר ומים רגילים. מערבבים עד להמסה. ממלאים את הכוס בקוביות קרח. יוצקים ויסקי בורבון או שיפון. מערבבים.
סוג כוס מומלצת עבור קוקטיילים קלאסיים מוג אולד פאשן:
כוס זכוכית מיושנת.
לכוסות מיושנות יש שוליים רחבים ובסיס עבה, המאפשרים לברמנים למעוך בקלות מרכיבים יבשים.
לקישוט:
מניחים על קצה כוס פלח תפוז או דובדבן ומגישים.
קוקטייל מוסקו מיול (פרד)
סופי ברזינסקי ואביה היו בעלי מפעל נחושת ברוסיה. היא יצרה את העיצוב עבור ספלי הנחושת של החברה, אך התקשתה למכור את הספלים. היא החליטה לעבור לארה"ב עם יותר מ-2,000 ספלי נחושת מוצקים כדי לראות אם יש להם שוק. בשנת 1941 היא נכנסה לפאב Cock 'n' Bull ופגשה את ג'ון מרטין וג'ק מורגן. מרטין היה הבעלים של מזקקת הוודקה סמירנוף ומורגן ניסה להביא את בירת הג'ינג'ר שלו לאמריקה. שלושתם עבדו יחד ויצרו את "פרד מוסקבה", שילוב של וודקה פרימיום ובירת ג'ינג'ר המוגש בספל נחושת.
איך להכין פרד מוסקבה?
כ-45 מ"ל וודקה
10 מ"ל מיץ ליים
120 מ"ל של בירת ג'ינג'ר
קוביות קרח
איך מכינים?
יוצקים וודקה ומיץ ליים לספל. מוסיפים קוביות קרח. יוצקים בירת ג'ינג'ר. מערבבים את המצרכים.
סוג כוס
ספל מצופה נחושת מוסקבה
כוסות פרד מוסקבה עשויות נחושת המסייעת למשקאות להישאר קרירים לפרקי זמן ארוכים יותר.
עיטורים מומלצים:
פלח לימון ליים
גבעול ליים
נגרוני
קוקטייל נגרוני הומצא בקפה קאסוני בפירנצה שבאיטליה בשנת 1919. הרוזן קמילו נגרוני ביקש מהברמן, פוסקו סקרסלי, לחזק את האמריקנו. נגרוני אמר לסקרסלי להוסיף ג'ין לאמריקנו שלו במקום מי סודה ולהחליף את קישוט הלימון בקישוט כתום. נגרוני התאהב ביצירתו ועד מהרה הפך לאחד המשקאות הפופולריים ביותר באיטליה. משפחתו של נגרוני ניצלה את הפופולריות של המשקה והקימה את מזקקת נגרוני בטרוויזו, איטליה. המזקקה ייצרה גרסה מוכנה של המשקה והיא פתוחה עד היום.
איך להכין נגרוני?
50 מ"ל של גין
50 מ"ל של קמפרי
50 מ"ל של ורמוט אדום מתוק
ממלאים כוס זכוכית מיושנת בקוביות קרח. מוזגים לכוס ג'ין, קמפרי וורמוט אדום מתוק. מערבבים את המשקה.
איזה סוג כוס?
כוס זכוכית מיושנת
השוליים הרחבים של כוס מיושנת מציעים דרך קלה לערבב את כל המרכיבים בנגרוני.
עיטורים:
טוויסט של תפוז
מוחיטו
ישנן תיאוריות שונות על מי המציא את המוחיטו. יש המאמינים שהוא נוצר במאה ה-19 על ידי עבדים אפריקאים שעבדו בשדות קני הסוכר בקובה. אחרים אומרים שהוא נוצר על ידי קצין הצי סר פרנסיס דרייק בזמן ששהה בקובה. מה שאנחנו כן יודעים הוא שהמוחיטו החל לצבור פופולריות בהוואנה, קובה בשנת 1900 וכיום זהו אחד מ- קוקטיילים קלאסיים הפופולריים ביותר בעולם.
איך להכין מוחיטו?
כ-60 מ"ל רום לבן
20 מ"ל של מיץ לימון ליים
1 כפית סוכר
סירופ סוכר
3 עלי נענע
קרח כתוש
סודה לשתייה(לא אבקה)
ערבבו מיץ לימון ליים, סירופ וסוכר בכוס קולינס. מוסיפים עלי נענע ומועכים אותם לצד הכוס. ממלאים זכוכית בקרח כתוש. יוצקים רום וסודה לשתייה (לא אבקה). מערבבים את המרכיבים ומגישים.
סוג כוס:
קולינס
לכוס קולינס יש מראה גבוה ודק והיא משמשת למניעת נפילה של קרח מהקוקטייל הטעים שלכם.
עיטורים מתאימים לקוקטייל:
פלחי לימון ליים
גבעול נענע
וויסקי סאוור
וויסקי סאוור נוצר על ידי סגן אדמירל אדוארד ורנון מאנגליה בשנת 1700. הוא ערבב מרכיבים כדי לעזור לצוות שלו להחלים מצפדינה וממחלות ים אחרות. הוא השקה אותם במשקה החריף כדי למנוע מאנשי הצוות להשתכר והשתמש בלימונים כדי למנוע צפדינה.
איך להכין וויסקי סאוור?
כ-50 מ"ל בורבון
35 מ"ל מיץ לימון
15 מ"ל סירופ סוכר
15 מ"ל חלבון ביצה (אופציונלי)
קוביות קרח
שמים קרח ואת כל המרכיבים בשייקר. נערו במשך כ-20 שניות כדי לקרר את המרכיבים. מוזגים את התערובת לכוס מלאה בקרח.
סוג כוס מתאימה:
כוס מיושנת
לכוסות מיושנות יש שוליים רחבים המאפשרים לכם למזוג בקלות את וויסקי סאוור לכוס.
קישוט הכוס:
פרוסת תפוז
דובדבן
אז אם אתם מארחים בקרוב, הכינו כמה מהמשקאות האלו והאורחים שלכם יחמיאו לכם בוודאות ויהנו משתייה חריפה איכותית.
רוצים לרכוש את המרכיבים הנדרשים ל- קוקטיילים קלאסיים? טקילה, וודקה, ג'ין ועוד… בבנא משקאות תוכלו למצוא את כל מה שאתם צריכים במחירים מעולים - אז למה אתם מחכים?